Fogas kérdések: Tudta Ön, hogy a fogkefe baktériumhordozó?

Fogászati kezelés kismamáknál  

Tudta Ön, hogy a fogorvosok ajánlása szerint legalább 3 havonta le kellene cserélni a fogkefét? Miért? Mert a kutatások szerint 3 havi használat után a fogkefe sokkal kevésbé hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogakról és az ínyről, így növekszik a fogszuvasodás kockázata.

A fogak és az íny tisztításához rengeteg fogkefe található, de honnan lehet tudni, hogy melyik fogkefe a jó. A Colgate 360° fogkefét a különböző fogorvosi eszközök ihlették. A sűrűn egymás mellett álló, felfelé elvékonyodó szálak mélyen benyúlnak a fogak közé, és az ínyszél mentén is eltávolítják a lepedéket.

Ugyancsak előnyös tulajdonsága ennek a fogkefének, hogy a fogkefe fejének felső részén lévő hosszabb szálak könnyebben tisztítják az olyan nehezen elérhető helyeket, mint például a hátsó fogak. A fogorvosi polírozó eszközéhez hasonlító polírozó kelyhek finoman távolítják el a szennyeződéseket a fogakról, simábbá, és ragyogóbbá téve őket. A nyelvtisztító pedig eltávolítja a nyelvről a rossz leheletet okozó baktériumokat. A 360° fogkefe elemes változatban is kapható.

Visszalépés a fogas kérdésekhez