Fogas kérdések: Miért káros a fogkő?

Miért káros a fogkő  

Nagyon sokan szenvednek fogíny problémáktól és a többségük nem tudja, hogy mi okozza az ínygyulladásukat. Mint ahogy azt sem tudják, hogy a krónikus fogínygyulladás nem csak a fogakra van káros hatással, hanem az egész szervezetre. A krónikus fogínygyulladás gócként szerepelhet, melynek következtében gócbetegségeket okozhat.

Hogyan lehet felismerni a fogínybetegséget? A legtöbb ember nem tudja, hogy mik a fogínybetegség jelei. A fogmosás közben vagy a fogselyem használatakor előforduló vérzés biztos jele az ínygyulladásnak.

A vörös és duzzadt íny ugyancsak ínygyulladásra utalhat. Ha gyulladt az íny, akkor a legtöbb esetben a lehelet is rossz. Az ínygyulladás kezelésének a hiánya krónikus fogínygyulladáshoz vezethet. A krónikus fogínygyulladás fogágybetegséghez, azaz tartós károsodáshoz, majd a fogak elvesztéséhez vezethet.

A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben, fogorvos által végzett professzionális szájtisztítás megszünteti az ínygyulladást. A professzionális szájtisztításról bővebben informálódhat a
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu/szajhigienes_kezelesek#ultrahangos_fogko_eltavolitasa,
www.altatasos-fogaszat.hu/szajhigienes_kezelesek#az_inygyulladas_kezelese és a
www.fehergyongy.hu/szajhigienes_kezelesek#ultrahangos_fogko_eltavolitasa oldalakon.

Jöjjön hozzánk egy professzionális fogkő eltávolításra, és nem lesz többé gyulladt az ínye!

Visszalépés a fogas kérdésekhez