Fogas kérdések:

Mikor szükséges a gyökérkezelés, mint fogászati kezelés?

Mikor szükséges a gyökérkezelés  

Gyökérkezelés minden olyan esetben szükséges, amikor egy fog elhalt, vagy a fog belsejében már erős gyulladás tapasztalható. Ez a fogban lezajló gyulladás járhat nagy fájdalommal, de fájdalommentesen is elhalhat a fog. Így sok esetben a páciens nem is tud arról, hogy a foga már nem él, hanem elhalt fogról van szó. Ennek azért van komoly egészségügyi, fogászati jelentősége, mert az elhalt fogak gócként szerepelhetnek a szervezetben, és így a test bármely részén gócbetegségeket okozhatnak. Ha bármilyen orvos gócra gyanakszik valaki esetében a páciens tünetei alapján, akkor az első orvos, ahova küldi gócvizsgálatra a beteget, a fogorvos. Röntgenvizsgálattal a legtöbb esetben az elhalt fog kimutatható.

Az elhalt fog a röntgenfelvételen a gyökércsúcs körüli elváltozással jár, a fogon granulóma vagy ciszta látható. Azonban van olyan elhalt fog, amikor a fogorvos a röntgenfelvételen nem láthatja a fog elhalásának a jeleit. Érzésvizsgálattal, vitalitásvizsgálattal ilyen esetben a fogorvos információt nyerhet a fog elhalásáról.

A Fehérgyöngy Fogászati magánrendelőben a fogak hosszú távú megőrzése a cél, így a gyökérkezelés protokollja nálunk szigorúan meghatározott. A gyökércsatornák lézeres sterilizálása egyedülállóan jó eredményt biztosít.

A gyökérkezeléssel, mint fogászati beavatkozással kapcsolatban bővebb információt kaphat a www.fehergyongy.hu/videok#altatasos_fogaszati_kezelesek, a www.fehergyongy.hu/rolunk_irtak, a www.altatasos-fogaszat.hu/videok és a www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu/rolunk_irtak oldalakon.

Várjuk Önt bármilyen fogászati kezelésre, akár fájdalommentes gyökérkezelésre a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben!

Visszalépés a fogas kérdésekhez