Fogas kérdések: Sokan félnek a fogorvostól!

A legtöbb ember retteg a fogorvostól. Olyannyira, hogy félelmük erősebb, mint a különböző fogbetegségek okozta fájdalom, ezért nem keresik fel a fogászati rendelőt. Hogyan küzdheted le félelmeidet, hogy elmenjél egy fogorvoshoz?

sokan félnek a fogorvostól  

A félelem a fogorvostól az esetek többségében egy régi rossz fogászati élményre vezethető vissza. A betegek nagy része azért retteg annyira, mert nem bírja elviselni a kiszolgáltatottságot, melyet a fogorvosi székben ülve érez, és emellett fél a fájdalomtól, ami a fogászati kezelések közben előfordulhat. Az érzés jogos: ülsz kinyitott szájjal, miközben a fogorvos különböző fogászati eszközökkel hadonászik az orrod előtt. És akkor még nem is esett szó a hangokról, szagokról, ízekről. Altatásban nem csak nem érzel semmit, de nem is tudsz semmiről!

Ennyire komoly a baj?

Ha te is félsz a fogorvostól, jó, ha tudod, hogy nem vagy egyedül! Rengetegen lépnek remegő térddel a fogászati rendelőkbe. Ha elmennek egyáltalán! Sokan már be sem jelentkeznek a fogorvoshoz, míg mások a váróból fordulnak vissza...

A probléma a fogászati páciensek olyan széles körét érinti, hogy néhány európai országban már léteznek megnyugtató fogászati rendelők is. A falon nincsenek tátott szájakat, sárga fogakat, protéziseket ábrázoló képek. A fogorvos nem a rémisztő fehér köpenyben jelenik meg, sőt még a fogászati szék is sokkal inkább kényelmes karosszékre, semmint a fogászati kínok padjára emlékeztet. A fogászati rendelő otthonos, ahol a páciens ellazulhat, kényelembe helyezheti magát, mielőtt kinyitja a száját a fogorvosnak.

Ilyen a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő is, ahol a fő cél az, hogy a fogászati páciensek szeressenek hozzánk járni, és ne legyen kellemetlen fogászati élményük!

Visszalépés a fogas kérdésekhez